CILAB ALICANTE - LOGO
Banner-1100x400-Hito-1

El Laboratori Ciutadà, CILAB, torna a la recerca de solucions als reptes de la ciutadania.

El Laboratori Ciutadà Alacant, CILAB, torna a la seua activitat en 2023 continuant amb el treball ja realitzat l’any passat en la cerca d’idees per a solucionar els reptes definits per la ciutadania i els grups experts, en l’àmbit social i mediambiental. Dels reptes identificats en el Social, en 2022, es va decidir centrar els esforços sobre la introducció d’una educació inclusiva complementària generadora d’ocupació.

En conseqüència, s’han definit com a línies estratègiques per a plantejar solucions:
 • Desenvolupar accions destinades a la integració de les Soft Skills en el currículum educatiu els programes de formació local.
 • Establir, dissenyar o promoure programes i suport específic perquè persones en situació vulnerable puguen accedir a oportunitats de formació i desenvolupament professional.
 • Col·laborar amb institucions educatives i empreses locals per a oferir formació específica en les habilitats i competències demandades pel mercat laboral actual.
Per la part corresponent al repte Ambiental: Impulsar l’Economia Circular a Alacant. Per a això s’han definit com a línies estratègiques per a plantejar solucions:
 • Accions enfocades a la disminució de productes plàstics d’un sol ús.</li
 • Disminució dels residus en entorns natural (platja i muntanya)
 • Accions de reducció, reutilització i/o reciclatge de residus industrials.

 • Així doncs, es convida a la ciutadania, associacions, empreses, entitats, etc, a ser participes proposant solucions a través dels diferents formularis disponibles en la nostra pàgina web. Totes les idees per a solucionar aquests desafiaments han de ser innovadores, sostenibles en el temps, fàcils d’implantar o accessibles i poder replicar-se en entorns similars.
  Conselleria Innovació, Indústria, Comerç i Turisme_RGB_ROJO_VAL
  Territorios Innovadores
  Agencia Local de Desarrollo Alicante
  Subscriu-te a la nostra newsletter:
  Subscriu-te a la nostra newsletter:
  Segueix-nos en: